• Zastawie 62, 23-450 Goraj
  • Pn - Pt: 8:00 - 16:00

KREUJEMY KSZTAŁT SMAKU

Naszym zasadniczym celem jest kult tradycji w zamiłowaniu do kreowania smaku.

Pragniemy, aby nasze produkty trafiły do szerszego grona smakoszy, którzy tak jak my cenią sobie jakość produktów i zdrowy styl życia.

Nasze produkty wytwarzane są w oparciu o przywiązanie do miejscowych obyczajów oraz pasji do tworzenia zdrowej żywności. Tradycyjne receptury są przekazywane z pokolenia na pokolenie i wzbogacane o nowe smaki.

 

W NASZEJ MANUFAKTURZE

Nasze przeciery, pulpy, pasty są niskoprzetworzonymi produktami owocowymi lub warzywnymi, przeznaczonymi bezpośrednio do użycia lub dalszej obróbki.

Są to produkty poddane minimalnemu działaniu jakichkolwiek czynników mechanicznych i fizykochemicznych. Dla zachowania ich właściwości smakowo-zapachowych owoce lub warzywa poddawane są minimalnej obróbce mechanicznej i termicznej.

Mało skomplikowany, aczkolwiek bez dodatku substancji chemicznych proces obróbki czyni smak naszych przecierów owocowo-warzywnych naturalnym.

Wyżej wymienione produkty mają zastosowanie przede wszystkim w zakładach gastronomicznych, które dbają o wysokie walory smakowe swoich wyrobów. Wykorzystywane są także w produkcji lodów i innych deserów, do produktów przetworzonych typu dżemy, powidła, ketchupy, sosy. Polecane także jako półprodukt dla zakładów przetwarzających żywność w tym także piekarniczych do wypieków jak: drożdżówki, kołacze oraz cukierni.

 

Zwróć uwagę

Produkty podczas obróbki poddawane są bezwzględnej kontroli na wszystkich etapach produkcji. Począwszy od przyjęcia surowca, skończywszy na odstawieniu wyrobu gotowego do strefy magazynowej. Każdy z procesów został potwierdzony. Trwałość i bezpieczeństwo naszych produktów jest zapewniona w oparciu o Dobrą Praktykę Produkcji i Higieny.

Produkcja dżemów, powideł, syropów realizowana jest w oparciu o surowce, które pochodzą głownie z naszych własnych upraw. Dzięki czemu jesteśmy pewni, że wytworzony produkt jest pełen naturalnego smaku a nie substancji chemicznych. Posiadamy własne receptury produkcji, które pochodzą z zapisków przekazywanych od pokoleń. Zawartość cukru w naszych produktach jest dopasowywana do naturalnej słodyczy owoców. Można być zatem pewnym, że cukier dodajemy tylko w przypadkach, kiedy jest to niezbędne.

 

Zwróć uwagę

Produkty podczas obróbki poddawane są bezwzględnej kontroli na wszystkich etapach produkcji. Począwszy od przyjęcia surowca, skończywszy na odstawieniu wyrobu gotowego do strefy magazynowej. Każdy z procesów został potwierdzony. Trwałość i bezpieczeństwo naszych produktów jest zapewniona w oparciu o Dobrą Praktykę Produkcji i Higieny.

Produkcja soków owocowych i warzywnych realizowana jest w oparciu o surowce, które pochodzą głownie z naszych własnych upraw. Dzięki czemu jesteśmy pewni, że wytworzony produkt jest pełen naturalnego smaku a nie substancji chemicznych. Posiadamy własne receptury produkcji, które pochodzą z zapisków przekazywanych od pokoleń a także najnowszych trendów z dziedziny zdrowego odżywiania. Zawartość cukru w naszych produktach jest dopasowywana do naturalnej słodyczy owoców. Można być zatem pewnym, że cukier dodajemy tylko w przypadkach, kiedy jest to niezbędne.

 

Zwróć uwagę

Produkty podczas obróbki poddawane są bezwzględnej kontroli na wszystkich etapach produkcji. Począwszy od przyjęcia surowca, skończywszy na odstawieniu wyrobu gotowego do strefy magazynowej. Każdy z procesów został potwierdzony Trwałość i bezpieczeństwo naszych produktów jest zapewniona w oparciu o Dobrą Praktykę Produkcji i Higieny.

Pieczone ciasta, ciasteczka, tarty oraz pierogi z dodatkiem owoców i warzyw. Do procesu wytwarzania używamy składników mącznych pochodzących od lokalnych rolników. Ponadto jako dodatki i nadzienie wnętrza produktów wykorzystujemy surowce pochodzące głównie z naszych własnych upraw. Dzięki czemu jesteśmy pewni, że wytworzony produkt jest pełen naturalnego smaku a nie substancji chemicznych. Posiadamy własne receptury produkcji, które pochodzą z zapisków przekazywanych od pokoleń.

 

Zwróć uwagę

Produkty podczas obróbki poddawane są bezwzględnej kontroli na wszystkich etapach produkcji. Począwszy od przyjęcia surowca, skończywszy na odstawieniu wyrobu gotowego do strefy magazynowej. Każdy z procesów został potwierdzony. Trwałość i bezpieczeństwo naszych produktów jest zapewniona w oparciu o Dobrą Praktykę Produkcji i Higieny.

Produkcja sałatek i marynat warzywnych realizowana jest w oparciu o surowce, które pochodzą głownie z naszych własnych upraw. Dzięki czemu jesteśmy pewni, że wytworzony produkt jest pełen naturalnego smaku a nie substancji chemicznych. Posiadamy własne receptury produkcji, które pochodzą z zapisków przekazywanych od pokoleń.

 

Zwróć uwagę

Produkty podczas obróbki poddawane są bezwzględnej kontroli na wszystkich etapach produkcji. Począwszy od przyjęcia surowca, skończywszy na odstawieniu wyrobu gotowego do strefy magazynowej. Każdy z procesów został potwierdzony. Trwałość i bezpieczeństwo naszych produktów jest zapewniona w oparciu o Dobrą Praktykę Produkcji i Higieny.

Produkcja wyrobów w oparciu o przepisy lokalnych fachowców. Wyroby wytwarzane są sezonowo w zależności od pory roku. Do tej grupy zaliczyć można między innymi: "piróg reczczany hoszeński", "cebulak zastawski", "zupa cebulowa gorajska".